Vyhľadávanie

Kontakt

Cyklotúry, občianske združenie IČO 42360099

cyklotury.sk@gmail.com

Ako cestovať vlakom

20.11.2013 19:04

Pár praktických informácií pre všetkých tých, ktorí sa neradi obmedzujú a aspoň občas si vyrazia na cyklotúru aj do vzdialenejších cieľov.

Podrobné informácie o možnostiach prepravy bicykla vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko možno nájsť tu: https://www.slovakrail.sk/sk/listok-na-vlak/ine/vlak-a-bicykel.html. Základná cena lístka na prepravu bicykla je 1,50 €, je možné zakúpiť aj celodený lístok za 2,50 €. Do vybraných vlakov vyššej kategórie je nutné zakúpiť aj miestenku na bicykel. Bicykel možno bez problémov vziať vo vlakoch na trase Bratislava - Komárno, ktoré prevádzkuje súkromná spoločnosť REGIOJET.

Podobná situácia je aj v susednej Českej republike, informácie poskytuje stránka https://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/zavazadla-a-zvirata/preprava-kol/-3673/

Zaujímavú ponuku pre cyklistov majú rakúske železnice. Okrem klasických "batožinových" lístkov pre bicykle možno zakúpiť aj zvýhodnený "Einfach-Raus-Radticket". Tento lístok umožňuje neobmedzené cestovania na území Rakúska počas jedného dňa, a to pre skupinu max. 5 osôb aj s bicyklami vo všetkých regionálnych vlakoch vrátane regionálnych expresov (REX). V pracovných dňoch platí lístok od 9.00, cez víkendy a vo sviatky celý deň.

Šťastnú cestu a vydarenú cyklotúru !